Σεξουαλικά βοηθήματα και ΜΜΕ, μέρος 3ο (προσοχή, περιέχει τολμηρή γλώσσα)

Είπα ότι κάποια μέρα θα λύσω τα μαλλιά μου και θα τρέξω σε ένα χωράφι με παπαρούνες; Να, ορίστε, αυτά είναι τα μαλλιά μου. Πάμε στο τελευταίο κομμάτι του κειμένου. 
Μέρος 3ο, η πολιτική ανάλυση πάνω στα σεξουαλικά βοηθήματα
Είναι δυνατόν ένα τόσο προσωπικό ζήτημα όσο τα σεξουαλικά βοηθήματα να έχει πολιτική πλευρά; Ασφαλώς. Όχι μόνο το σώμα είναι το κατεξοχήν πεδίο άσκησης εξουσίας, αλλά ειδικά η σεξουαλικότητα και η αναπαραγωγικότητα των γυναικών είναι κυρίως πολιτικά ζητήματα. Σε όλες τις εποχές και όλες τις χώρες η πολιτεία αποφασίζει μέχρι ποια ηλικία είσαι παιδί και δεν μπορείς να κάνεις σεξ, με ποιόν μπορείς να κάνεις σεξ και με ποιόν όχι, αν μπορείς να εκπορνευτείς και υπό ποιές προϋποθέσεις, αν μπορείς να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Οι νόμοι της πολιτείας είναι απαγορευτικοί πρώτα (όχι αυτό κι όχι εκείνο) και ρυθμιστικοί μετά (ναι, αλλά έτσι). Υποτίθεται ότι η Πολιτεία ενεργεί ψάχνοντας να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στην ικανοποίηση των ελευθεριών του μέσου ανθρώπου και στο κοινό περί αιδούς αίσθημα, επομένως  κάνει αόρατες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε όλες τις ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα, δηλαδή σε παπάδες, γονείς, γιατρούς, όλα τα μεμονωμένα άτομα και βρίσκει την χρυσή λύση. Λέω "υποτίθεται" διότι έως τώρα η ελευθερία βούλησης των γυναικών μπορούσε να εκφραστεί και να προστατευτεί μέσα από τους νόμους από καθόλου έως ελάχιστα, σε ό,τιδήποτε είχε να κάνει πραγματικά με την δική τους ευχαρίστηση κι όχι με τρόπους χρήσης του γυναικείου σώματος που ως αποτέλεσμα έχουν την ευχαρίστηση των ανδρών. Ενα σαφές δείγμα αυτού του ψεμματος περί "χρηστών ηθών" παίρνουμε αν σκεφτούμε πως η πορνεία που αφορά την ευχαρίστηση των ανδρών είναι ελεύθερη από την προϊστορική εποχή μέχρι τώρα, ενώ ο βιασμός εντός του γάμου αναγνωρίζεται νομικά από το 2006 και μετά. Το όριο της ανήλικης που ήταν στα 18 το 1970, κατέβηκε στα "μικρότερη από 15" μέχρι σήμερα, κατα την γνωμη μου αναμενόμενο από την ώρα που γέμισαν τα στριπτηζάδικα με 14χρονες ψηλές  αλλοδαπές του πρώην Ανατολικού μπλοκ, λες και το μυαλό ωραιμάζει ανάλογα με το πόσο ψηλή είσαι. 
Επομένως πώς διαμορφώνεται πραγματικά η πολιτική της επίσημης Πολιτείας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της σεξουαλικότητας των γυναικών; Είναι τα πάντα ελεύθερα εάν εξυπηρετούν κύκλους συμφερόντων εντός της κοινωνίας, εκτός κι αν υπάρχει πράγματι γενική δημόσια κατακραυγή-οπότε οι ελευθερίες αυτές περιορίζονται στο όριο λίγο κάτω από το ανεκτό. Στον σημερινό κόσμο που ζούμε ο καταναλωτισμός είναι ο κυρίαρχος τρόπος ζωής κι οι άνθρωποι ωθούνται προς αυτόν με κάθε τρόπο, με τις επίσημες κυβερνήσεις να μην εκφράζουν καμία αντίρρηση σε τίποτα παρά μόνο εάν συγκεντρωθούν αρκετές φωνές διαμαρτυρίας καταναλωτών και πολιτών εναντίον οποιουδήποτε προΙόντος που μπορεί να πωληθεί. Η βιομηχανία των σεξουαλικών βοηθημάτων είναι τομέας της οικονομίας σε διαρκή άνοδο εδώ και χρόνια, το 2017 ο τζίρος της παγκόσμια ήταν 17.000.000.000 δολάρια (17 δις). Ο δρόμος που ακολουθεί για την άνοδό της είναι ο συνηθισμένος, πρώτα δημιουργεί την ανάγκη εντοπίζοντας ελλείψεις και κενα στην γυναικεία σεξουαλικότητα με σωρούς παρατρεχάμενους "σεξολόγους" κι αρθρογράφους πιπεράτων άρθρων (να αναφέρω πως στις ΗΠΑ των 327.000.000 ανθρώπων οι πιστοποιημένοι γιατροί σεξολόγοι το 2017 ήταν μόνο 1.500 άτομα, ενώ τα άρθρα για το σεξ στο Ιντερνετ είναι 3.280.000.000, τρία δις), παρουσιάζει τα προϊόντα της στις πορνό ταινίες και στα άρθρα υποσχόμενη παραδείσους ηδονής, και στην συνέχεια τα πωλεί. 
Οι πορνό ταινίες είναι έμμεση διαφήμιση, σαν τα σήριαλ που γράφουν "περιέχει τοποθέτηση προϊόντος". Δεν διαφημίζουν μια συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά πλέκουν το εγκώμιο σε όλη την Βιομηχανία σεξουαλικών βοηθημάτων και η συμμετοχή των πορνό στην προπαγάνδιση των σεξουαλικών βοηθημάτων είναι πολύ σημαντική, διότι η θέασή τους συμπίπτει με την πραγματική ηδονή στο σώμα των θεατών που την ίδια ώρα βρίσκονται σε κάποια σεξουαλική πράξη, επομένως βρίσκει τον άνθρωπο σε στιγμή που η σκέψη του υπολειτουργεί. Το λέω αυτό διότι νομίζω κανείς δεν θυμάται την ώρα της αυτοΙκανοποίησης πως η ηδονή που βλέπει στους πρωταγωνιστές των πορνό είναι παραμύθι και υποκριτική τεχνική επ' αμοιβή, επομένως καταγράφεται η ηδονή στο σώμα του θεατή μαζί με την θέαση της "ανυπέρβλητης ηδονής" από το σεξουαλικό βοήθημα  στο κεφάλι του .
 Επειδή υπάρχει διαδικτυακό πορνό εδώ και πολλά χρόνια, οι πορνό ταινίες λειτουργούν ως πλύση εγκεφάλου κι έχουν διαμορφώσει τις σεξουαλικές αντιλήψεις όλων  όσων βλέπουν πορνό πριν ακόμα κάνουν σεξ, δηλαδή όσων είναι μέχρι 25 χρονών. Αυτό είναι η εκπαίδευσή τους, από εκεί έμαθαν τα πάντα, γι αυτό είναι εξοικειωμένοι πλήρως με βοηθήματα, ασυνήθιστες πρακτικές του σεξ, το αποτριχωμένο σώμα, κλπ, πράγματα που -ας πούμε- στους Εσκιμώους είναι ανήκουστα. 
Γι αυτούς που είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και δεν είδαν πορνό από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, η δημιουργία της ανάγκης κατασκευάζεται στα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ, σε αισθησιακές ταινίες απίστευτα αποτελεσματικές με τα πολύ κομψά πλάνα τους και τον τελειο φωτισμό. Ο ταινίες αυτές είναι σε θέση να δημιουργήσουν ολόκληρες τάσεις σεξουαλικού προσανατολισμού, π.χ το BDSM  που εκτοξεύτηκε μετά την ταινία 50 shades of grey. Κανένας δεν θυμάται ότι βλέπει ηθοποιία, κανένας δεν παρατηρεί το απόλυτα μισογύνικο πρόσημο της ταινίας που μας γυρνάει στο 1900, όπου μια ηρωίδα παρθένα, ερωτεύεται τον απολύτως αυταρχικό  κι επιτυχημένο άντρα που την βασανίζει και σχεδόν της απαγορεύει να ανασαίνει, όλοι πιστεύουν πως το μισάνοιχτο από ηδονή στομα της πρωταγωνίστριας είναι αποτέλεσμα των δεσμων της, του εξευτελισμού της κι άρα, αυτός ο εξευτελισμός κι η αγωνία είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις σεξ: 500% πάνω οι πωλήσεις σε χειροπέδες, όλοι μαζί με τα μούτρα στο BDSM. Οποιος γλυτώσει από το πορνό και γλυτώσει από τις ταινίες του Χόλυγουντ, οι ηλικιωμένες κυρίες δηλαδή, ε! κάποια ώρα θα πάει στο κομμωτήριο ώστε να ξεφυλλίσει αμέριμνα ένα περιοδικό για την υγεία (σαν αυτό που διάβασα εγώ) για να πέσει πάνω στο δισέλιδο αφιερωμα με τα σεξουαλικά βοηθήματα. Ναι, ναι,  κανείς δεν γλυτώνει, τα ΜΜΕ προωθούν παντοιοτρόπως τα σεξουαλικά βοηθήματα. 
Εγραψα πιο πρίν "κύκλοι συμφερόντων". Ποιοί είναι αυτοί οι κύκλοι; Είναι άνθρωποι που κάπου συναντούνται μυστικά και όλοι μαζί κανουν συνελεύσεις σε στρογγυλό τραπέζι χαράζοντας πολιτική;  Οχι βέβαια, η εξουσία ασκειται πάντα από μεμονωμένα άτομα που το καθένα για λογαριασμό του προωθεί μια αντίληψη, στην περίπτωσή μας από ανθρώπους που έχουν καθαρό οικονομικό συμφέρον από την κατανάλωση των σεξουαλικών βοηθημάτων. Ενας ολόκληρος κύκλος εργασιών σχετίζεται με την κατασκευή, πώληση και προώθησή τους, αυτοί, όλοι μαζί ασκούν την εξουσία και χαράζουν την πολιτική της προπαγάνδισης. Στην δική μας χωρα που είναι πολύ μικρή, η άμεση σχέση όλων μεταξύ τους και  οι οικονομική λόγοι που τους παρακινούν είναι πάρα πολύ φανεροί. Από το 2006 μέχρι τώρα όλες σχεδόν οι ερευνες που δημοσιευτηκαν εκπορεύονται από ένα ανδρολογικό ινστιτουτο και μία εταιρεία προφυλακτικών, το οποίο συνεργάζεται με μια σεξ- κόουτς, η οποία εκτός από καλεσμένη σε οικογενειακές πρωίνές εκπομπές, έχει δικό της κανάλι στο Youtube, έχει εκπομπές που διαφημίζει σεξουαλικά βοηθήματα και συμπληρωματα διατροφής που ενισχύουν την λίμπιντο, συνεργάζεται επίσης με εταιρεία παραγωγής πορνό και ηγείται τρόπον τινα σε ετήσιο φεστιβάλ σεξουαλικότητας. Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι με ακαταπόνητη ενεργητικότητα γράφουν άρθρα, κάνουν εκπομπές, περιδιαβαίνουν τα καναλια και τα σάιτ, ώστε να μας ενημερώσουν  πως 80% των ελλήνων δεν είναι ευχαριστημένο με το μέγεθος του πέους τους ( γι αυτό γίνονται αυξητικές επεμβάσεις στο Ινστιτούτο) και 80% των γυναικών από 16-19 ετών δεν νιώθει οργασμό κατα το σεξ (ορίστε το μαγικό τζελ ευαισθητοποίησης της κλειτορίδας), δίνουν πολύ ωραίες οδηγίες για το πώς να πετύχεις το πρωτότυπο σεξ π.χ. πρωκτικό και BDSM τονίζοντας μόνο ότι χρειάζονται κυρίως δύο πράγματα ( αυτα που πουλάνε, πολύ λιπαντικό και πολλά προφυλακτικά), και τέλος πάντων διαρκώς μιλούν με εκστατικά λόγια για αυτό το προϊόν ή εκείνο που θα φέρει ή κάποια απίστευτα αποτελέσματα (ένα ψέκασμα με αυτό και μετά... τρεις ώρες ντούρασελ) ή τουλάχιστον  "ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση κι εντονότερους οργασμούς στο κρεββάτι μας'.
Βομβαρδισμένη από όλα αυτα η γυναίκα μένει με το στόμα ανοιχτό. Διαπιστώνει πως η δική της ζωή υστερεί  πολύ σε απόλαυση σε σχέση με τα όσα έχουν καταμαρτυρούν οι ειδικοί πως είναι επιτεύξιμα, η ίδια δε υστερεί πολύ σε σεξουαλική ωρίμαναση κι είναι γεμάτη Taboo, αφού μέχρι τώρα της είναι αδιανόητη η είσοδος μηχανήματος στον κόλπο ή στον πρωκτό της. Νιώθει καθυστερημένη. Νιώθει επίσης πολύ ένοχη αφού ενώ καταλαβε πως είναι καθυστερημένη,  δεν κάνει κατι για να αυτοβελτιωθεί. Αυτή είναι η διαδικασία. 
Εξάλλου οι δονητές εδώ και καιρό δεν διαφημίζονται μόνο ως προΙόντα για την ηδονή αλλά επίσης ως προΙόντα που βοηθούν την καλή υγεία του ίδιου του κόλπου εκείνων που βρίσκονται στη εμμηνόπαυση, με την επεξήγηση ότι διατηρούν τα τοιχώματα του κόλπου ελαστικά (αν και φαντάζομαι πως ο,τιδήποτε κινήσει τα τοιχώματα του κόλπου λογικά θα βοηθάει την ελαστικότητα, όχι μόνο το μηχάνημα). 
Επιπλέον έχουν βγει μικροί δονητές (κομψοί, χαριτωμένοι, σε σχήμα κραγιόν που φοριούνται ως μενταγιόν) για χρήση στο γραφείο σε στιγμές εργασιακής έντασης. Α, ναι, προσφάτως ανακάλυψαν οι ψυχολόγοι πως η εργασιακή ένταση εξαφανίζεται με ένα οργασμό, άσχετα με το ότι όταν ξαναμπαίνεις στο γραφείο, οι λόγοι που δημιούργησαν την ένταση σε περιμένουν όπου τους άφησες.  
Να μην παραλείψω να πω πως έχουν εμφανιστεί τελευταία κάποιες καινούργιες μυστηριώδεις ασθένειες/ ανεπάρκειες του γυναικείου σώματος, δηλαδή αυτές  που πρόσφατα ανακάλυψαν οι ειδικοί, π.χ. οι μουδιασμένες κλειτορίδες (nump clitoris) για τις οποίες φυσικά και εφευρέθηκε αμέσως το καταλληλο βοήθημα,  μια τρόμπα κλειτορίδος, κι υπάρχουν ελπίδες πως σε 5-10 χρόνια θα έχουν ανακαλυφθεί πολλές ακόμα ασθένειες, όλες ιάσιμες με τα καταλληλα σεξουαλικά βοηθήματα και χάπια. 
Παραμένοντας στο πολιτικό σκέλος του πραγματος να σημειώσω ότι εκτός από το ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα διακινούνται απλώς και μόνο με κίνητρο το οικονομικό κέρδος, έχουν όπως όλα τα προιόντα καθαρό ταξικό πρόσημο: καταναλώνονται από όσους έχουν λύσει τα βασικά προβλήματα της στέγασης/της σίτισης/ της ένδυσης, ανάλογα με τον οβολό του καθενός αφού οπως είδαμε υπάρχουν τα κοινα πλαστικά με 10 ευρώ και εκείνα που είναι σαν έργα τέχνης με τιμή οκταπλάσια, για την κατασκευή τους τηρούνται οι συνήθεις κανόνες ευαισθησίας των βιομήχανων, δηλαδή χρησιμοποιούνται υλικά μη ανακυκλώσιμα και επικίνδυνα για το περιβάλλον, και κατασκευάζονται κατα 70% στην Κίνα στις συνηθισμένες συνθήκες στυγνής εκμεταλλευσης που όλοι γνωρίζουμε, ακόμα κι από παιδιά 12 χρονών. Βεβαίως ακούω τον νεοφιλελεύθερο να μου φωνάζει "τυχερά αυτά τα παιδιά που έχουν ένα κομμάτι ψωμί αντί να πεθαίνουν της πείνας". Ναι, πολύ τυχερά κι εξάλλου δεν πάνε με το ζόρι, συναινούν, κάνουν συμβόλαιαο με τον εργοδότη, να μην ξεχνάμε και τον κανόνα της συναίνεσης που αγιάζει τα πάντα, συναινούν να τυλίγουν όλη μέρα ομοιώματα πέους με φελιζολ. Ναι, υπάρχει ένας πολύ σαφής ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα στο ποιός φτιάχνει και ποιός καταναλώνει τους δονητές. Οι νηστικοί τους φτιάχνουν, οι "ψαγμένοι" τους χρησιμοποιούν. 
Φαντάζομια ότι οι καταναλώτριες αντιλαμβάνονται πως μια που τα σεξουαλικά βοηθήματα είναι  a new market και always expanding,  δεν έχουν ακόμα κανόνες ασφαλείας και ρυθμιστικούς νόμους  για την παραγωγή, πώληση και αποζημίωση σε περιπτώσεις ατυχημάτων. Οι ρυθμιστικοί κανόνες εξαρτώνται παντα από τον αριθμό των ατυχών περιστατικών κι αυξάνουν μετά από καταγγελίες κάποιων που την πάτησαν. Δεν μπορώ να σκεφτώ καθόλου πώς θα κάνει κάποιος μήνυση, κατά ποίου, ή πώς  ο δικαστής θα τον αποζημιώσει για κάτι έστω πολύ απλό, τις χειροπέδες που χάλασαν και δεν άνοιγαν, πόσο μάλλον για τον δονητή που σκάει εν ώρα χρήσης. Ποιός δηλαδή θα μετρήσει τον εξευτελισμό, το ψυχικό τραύμα, την ταλαιπωρία εκείνης που είναι κολλημένη με χειροπέδες σε ένα κρεββάτι. Δεν μένω πολύ στο θέμα διότι στα κάτω-κάτω δεν είναι όπως παλιά που από τον δονητή πάθαινες ηλεκτροπληξία. 
Εννοείται ότι δεν έχουν και κανόνες για την έκθεση και διαφήμισή τους, είναι κάτι που ¨"ρυθμίζει η Αγορά", μια συμφωνία ανάμεσα στο τι νομίζει ο έμπορος ότι πρέπει να κάνει και πόσο τον ανέχεται το κοινό. Προς το παρόν, τα δαχτυλίδια πέους βρίσκονται στα ταμεία των σούπερ-μάρκετ δίπλα από τις τσίχλες και οι χειροπέδες στα παιγνιδάδικα, πιο πέρα από την Μπάρμπι. Γιατί όχι; πολύ έμεινε η σεξουαλικότητα στο ημίφως και στους ψιθύρους, καιρός να βγει κάτω από το φως (όχι του ήλιου αλλά) του έντονου φωτισμού, είτε αυτός είναι οι κάμερες του πορνό, είτε είναι οι πολλοί λαμπτήρες των παιγνιδάδικων. Ναι, να βγει η σεξουαλικότητα όλη στο φως και να μην μείνει τίποτα στο ημίφως, ζούμε όλοι μας όχι στην χώρα των ονείρων και στις ουτοπίες για δύο, αλλά στην sex-positive land. 
Aχ! η sex-positive land είναι μια χώρα μαγική. Είναι very positive  για τους κατασκευαστές σεξουαλικών βοηθημάτων, για τα περιοδικά και τους εμπόρους, είναι το παντεσπάνι τους κι η σαμπάνια τους. Είναι επίσης very positive για τους σεξολόγους και τους sex coaches που χωρίς τα βοηθήματα θα έπρεπε να πείσουν τους πελάτες τους πως πρέπει να λύσουν τα προσωπικά αδιέξοδα της σεξουαλικότητας τους μιλώντας  με τον σύντροφο. Είναι μια χώρα πολυ-πολύ positive για τον μισογυνισμό που σε όλες τις εποχές προσαρμόζεται, μεταμφιέζεται και βρίσκει νέους τρόπους κυριαρχίας κι υποτέλειας των γυναικών. 
Η sex positive χώρα είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για τους παραδοσιακούς πολιτικούς που πολύ τους ζαλίσαμε. Εκεί οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται σε καλούς και κακούς, σε δεξιούς κι αριστερούς, σε ενήλικους κι ανήλικους, σε ντόπιους και ξένους. Αυτά όλα ανήκουν στην προϊστορική εποχή και παλιού τύπου πολιτική. Τώρα οι άνθρωποι ενώνονται από την εξουσία με βάση την βιοπολιτική και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. "Ενώνονται",  τρόπος του λέγειν. Ο καθένας σπίτι του, στο κομπιούτερ του, με τον δονητή του κι ούτε γατα ούτε ζημια, ηρεμία, τάξη κι ασφάλεια στην πόλη.
Ναι, όλες μπορούμε να αποκτήσουμε με το σπαθί μας sexual citizenship στην χωρα του sex-positive, αρκεί να λέμε σε όλα "ναι" κι αρκεί να έχουμε αρκετά χρήματα για να το κάνουμε σωστά. Είναι μια χώρα που ο ήλιος της σεξουαλικής απελευθέρωσης όλο κι ανεβαίνει φτάνοντας περισσότερους ανθρώπους, οι ακτίνες του στέλνουν οργασμικά κύματα προς εμάς κι αν τυχόν εμφανιστεί κανένα σύννεφο, το επόμενο νέο και βελτιωμένο σεξουαλικό βοήθημα θα το διώξει



υπογραφει η Melusine.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικολόγοι και σεξισμός (προσοχή, περιέχει περιγραφή σεξουαλικής παρενόχλησης)

«Ευαίσθητη περιοχή» με γεύση και άρωμα φράουλα.

Ο έρωτας στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών